Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mart 2012 Çarşamba

ÇİÇEKLİ TARTÖLETLER



Bahar geldi diyorum ama geldi dedikçe kaçıyor bu sene. Hani mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır misali. Yine de bahar geldi ve çiçekler açtı benim pastalarımda. Renkli renkli çiçekler...











MALZEMELER

Tart Hamuru
  • 125 gr. tereyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı fındık (çekilmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Kreması
  • 1 paket çilekli krem ole 
  • 2,5 su bardağı süt

YAPILIŞI
  1. Tart hamuru için olan malzemeleri sırasıyla karıştırın.
  2. Tartölet kalıplarının içine 2-3 mm. kalınlıkta olacak şekilde taban ve kenar yapın.
  3. Pişerken kabarmaması için çatalla tabanlarını delin.
  4. 175 C' de pişirin.
  5. Kremayı paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. 
  6. Pişen ve soğuyan tartöletlerin içine doldurun.
  7. Çeşitli dekor şekerleriyle süsleyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...