Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Mart 2012 Perşembe

TORBADA TAVUK

Diyet yemeklere devam ediyorum. Sebzeler, etler, tavuklar fırın torbasında su, yağ istemeden kendi kendine pişiveriyor. Tencere tava kirlenmiyor, doğrarken torbaya doluveriyor, ordan da fırına ve sofraya.
Bir bıçak bir tabak kirleniyor o kadar. Hatta fazla yaparsanız bir torba da derin dondurucuya atıverin gitsin.                                
        HIZLI, KOLAY, LEZZETLİ 






MALZEMELER

  • 1 tavuk göğsü (derisiz ve kemiksiz)
  • 3 tavuk budu (derisiz ve kemiksiz)
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet büyük boy soğan veya 6-7 adet kıska soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük taze kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 adet orta boy fırın torbası


YAPILIŞI
  1. Tavukları ve sebzeleri iyice yıkayın, iri parçalar halinde doğrayın, çukurca bir karıştırma kabına alın.
  2. Baharatları ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  3. Karışan malzemeleri fırın torbasına doldurun ve torbanın ağzını sıkıca kapatın.
  4. Bir kürdanla torbanın birkaç yerinden dikkatlice delin.
  5. Fırın tepsisine yerleştirip 180 C'de yaklaşık 1 saat üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra torbayı dikkatlice kesip servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...