Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Mart 2012 Cuma

HAVUÇLU KEK

Mutfakların değişmez demirbaşı KEK'ler. Çocuklarım küçükken her hafta farklı çeşidini pişirirdim.
Kızımın aldığı kek kalıbıyla bir kek yapmak istedim. Bu aralar çerezlere takıldım ve kekim cevizli havuçlu oldu. Üzerine renk vermesi ve içindeki malzemeyi yansıtması amacıyla şeker hamuruyla havuçlar yaptım. Bir tane de şirin, yavru havuç oldu.






MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz



YAPILIŞI

  1. Yumurta ve şeker mikserle boza kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılır.
  2. Havuç ve ceviz dışındaki malzemeler sırasıyla eklenerek karıştırılır.
  3. Ahşap bir kaşık yardımıyla karışıma havuç ve ceviz eklenir; karıştırılır.
  4. Yağianmış, unlanmış ortası delik kek kalıbına dökülür.
  5. 175 C derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dk. kadar pişirilir.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...