Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Mart 2012 Pazartesi

BROKOLİ KARNIBAHAR SALATASI

Bu sıralar hepimiz sakladığımız kilolardan kurtulmak istiyoruz. Fazla kilolardan kurtulmanın asıl yolu doğru beslenmek. Doğru beslenmenin temelini de salatalar oluşturuyor. Doyurucu bir salata sebzelerden olunca zeytinyağlı yemek tadında oluyor. Bu ılık salata baharatlarla ve sarımsakla tatlandırılınca lezzet karnavalına dönüşüyor.


Salatalarımda  Çukurova'da bilinen turunç ekşisini limon ekşisinden daha çok seviyor ve tercih ediyorum.
Turunç, portakal görünümünde tadı limon kadar ekşi olmayan ve aroması olan bir meyve. Suyu elde edlilirken acısını içine kaçırmamak gerekir. Aksi halde acımsı bir ekşi olur. Bunun için turuncun orta kısmından kabuğu alınır ve ortadan ikiye kesilerek suyu sıkılır.



MALZEMELER

  • 500 gr. brokoli
  • 500 gr. karnıbahar
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 turunç suyu veya limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI

  1. Geniçce bir tencere içine buharda pişme süzgeci yerleştirin. Süzgecin altına değmeyecek şekilde su doldurun.  
  2. Yıkanmış, parçalara ayrılmış brokoli, karnıbahar ve havuçları yerleştirin.
  3. Süzgeçteki sebzeler biraz diri kalacak şekilde buharda haşlayın.
  4. Sebzeler sıcakken tabağa alın.
  5. Sarımsağı sıkın. Zeytinyağ, turunç veya limon suyu, kimyon tuz ve sarımsağı karıştırın.
  6. Sebzelerin üzerine dökün.
  7. Dereotu ile süsleyin.
  8. Salata ılıkken servis yapın.  


1 yorum:

  1. merhabalar:)
    ne hoş bir sayfanız varr:)
    yapılası lezzetlerinize
    bayıldımm...
    takipteyimm.
    bende sizi bekliyorum sayfama,arzu ederseniz tabiki.
    kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...