Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Mart 2012 Salı

BROKOLİLİ TART

Brokoli mevsimi geçmeden sofralarımızda kullanalım.
Tartlarda domatesle peynirle birleştirelim.




MALZEMELER


Hamuru için  (28 cm.lik kelepçeli veya tart kalıbı ölçüsüdür.)

  • 250 gr. un
  • 140 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 100 gr. rendelenmiş kaşer peyniri
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta


İçi için

  • 400 gr. brokoli
  • 400 gr. domates veya çeri domates
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 200 gr. krema 
  • 200 gr. rendelenmiş kaşer peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz 


YAPILIŞI


  1. Hamur için olan malzemeler karıştırıp yoğurun. 
  2. Yağlanmış tart kalıbına taban ve kenar yapın.
  3. 10 dk. kadar fırında 180 C'de pişirin. Bir kenarda bekletin.
  4. Brokoliyi tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın, soğusun.
  5. 400 gr. domatesi iri iri doğrayın. Çeri domates ise 2-3 parçaya ayırın.
  6. Hamurun üzerine galeta ununu serpin.Üzerine brokolileri, domatesleri dizin.
  7. Ayrı bir yerde krema, rendelenmis kaşer, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.
  8. Brokolilerin ve domateslerin üzerine kaşık kaşık dökün. 
  9. 180 C'de üzeri kızarana kadar pişirin.
          **Resimdeki  borcamda 1,5 ölçü olarak yapılmıştır.** 

 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...