Brokoli mevsimi geçmeden sofralarımızda kullanalım.
Tartlarda domatesle peynirle birleştirelim.
MALZEMELER
Hamuru için (28 cm.lik kelepçeli veya tart kalıbı ölçüsüdür.)
- 250 gr. un
- 140 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
- 100 gr. rendelenmiş kaşer peyniri
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
İçi için
- 400 gr. brokoli
- 400 gr. domates veya çeri domates
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 200 gr. krema
- 200 gr. rendelenmiş kaşer peyniri
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Hamur için olan malzemeler karıştırıp yoğurun.
- Yağlanmış tart kalıbına taban ve kenar yapın.
- 10 dk. kadar fırında 180 C'de pişirin. Bir kenarda bekletin.
- Brokoliyi tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın, soğusun.
- 400 gr. domatesi iri iri doğrayın. Çeri domates ise 2-3 parçaya ayırın.
- Hamurun üzerine galeta ununu serpin.Üzerine brokolileri, domatesleri dizin.
- Ayrı bir yerde krema, rendelenmis kaşer, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın.
- Brokolilerin ve domateslerin üzerine kaşık kaşık dökün.
- 180 C'de üzeri kızarana kadar pişirin.
**Resimdeki borcamda 1,5 ölçü olarak yapılmıştır.**
Merhaba elinize sağlık
YanıtlaSilyemek tarifleri