Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Mart 2012 Perşembe

MARMELATLI PAPATYALAR

BENİM  KURABİYELERİME BAHAR GELDİ; SOFRALARIMIZA YANSITALIM. 



MALZEMELER
  • 300 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr. un
  • Ortasına sürmek için marmelat
  • Üzeri için pudra şekeri ve dekor şekerler

YAPILIŞI
  1. Unu, vanilyayı, şekeri, karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Margarin ve yumurtayı ortasına koyup karıştırın, iyice yoğurun.
  3. Buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin.
  4. Merdane ile açın, kalıpla kesin. Kestiğiniz adetin yarısı kadarının ortalarını da yüzükle kesin delik olsun.
  5. Ortası delik olmayanlara çatalın ucunu batırın ki pişerken kabarmasın.
  6. 175 C derecede biraz pembeleşene kadar pişirin.
  7. Soğuyunca düz olanlara marmelat sürün, delik olanları üzerine kapatın. 
  8. Hepsinin üzerine pudra şekeri ekeleyin.
  9. İstenirse delik kısımlara da antep fıstığı veya dekor şekerleri yerleştirin.


 

5 yorum:

  1. mutlu exclusive design1 Mart 2012 16:52

    Pırıl'cğm resim ve tarif görünmüyor...

    YanıtlaSil
  2. Bir ara tariflerin bir kısmı yanlışlıkla silindi. O zamana rastlamışsın anlaşılan. Tekrar yazdım . yayında.

    YanıtlaSil
  3. Kaza oldu Efsuncum, sayende etiket yapmayı öğrendim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Tam bir bahar kurabiyesi olmuş :) Bizde papatyaları çok severiz. Son dönemde bir-iki tane papatyalı kurabiye yaptık yayınladık. Hem görünüşü hem de lezzeti çok güzel oluyor.

    Ellerinize sağlık, marmelatıyla beraber hem güzel durmuş hem de eminiz çok leziz olmuştur.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...