MALZEMELER
- 300 gr. margarin veya tereyağ
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 500 gr. un
- Ortasına sürmek için marmelat
- Üzeri için pudra şekeri ve dekor şekerler
YAPILIŞI
- Unu, vanilyayı, şekeri, karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
- Margarin ve yumurtayı ortasına koyup karıştırın, iyice yoğurun.
- Buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin.
- Merdane ile açın, kalıpla kesin. Kestiğiniz adetin yarısı kadarının ortalarını da yüzükle kesin delik olsun.
- Ortası delik olmayanlara çatalın ucunu batırın ki pişerken kabarmasın.
- 175 C derecede biraz pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyunca düz olanlara marmelat sürün, delik olanları üzerine kapatın.
- Hepsinin üzerine pudra şekeri ekeleyin.
- İstenirse delik kısımlara da antep fıstığı veya dekor şekerleri yerleştirin.
Pırıl'cğm resim ve tarif görünmüyor...
YanıtlaSilBir ara tariflerin bir kısmı yanlışlıkla silindi. O zamana rastlamışsın anlaşılan. Tekrar yazdım . yayında.
YanıtlaSilSuçlu benim:))))))
YanıtlaSilKaza oldu Efsuncum, sayende etiket yapmayı öğrendim. Teşekkürler :)
YanıtlaSilTam bir bahar kurabiyesi olmuş :) Bizde papatyaları çok severiz. Son dönemde bir-iki tane papatyalı kurabiye yaptık yayınladık. Hem görünüşü hem de lezzeti çok güzel oluyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, marmelatıyla beraber hem güzel durmuş hem de eminiz çok leziz olmuştur.