İtalyan Mutfağı'nın gözdesi pizzayı bizim damak zevkimizle birleştirdim. Ailemizin her yaştaki bireyine hitap eden bir tat. Hamuru aynı bırakarak farklı lezzetler de yaratabilirsiniz.
MALZEMELER
Hamuru İçin:
- 1/4 lt. su ve süt karışımı (yarısı süt yarısı su)
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 25 gr. margarin veya tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 325 gr. un
Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı zeytinyağ
- 1 orta boy soğan (küçük doğranmış)
- 3-4 diş sarımsak (küçük doğranmış)
- 2 orta boy domates (küçük doğranmış)
- 2 yemek kaşığı hazır domates salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 2-3 tatlı kaşığı kekik
- 1-2 çay kaşığı karabiber
- 1-2 çay kaşığı tuz
Üst Malzemeleri
- 2 adet sosis (küçük halka doğranmış)
- 200 gr. sucuk (küçük doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (küçik doğranmış)
- 8-10 adet siyah zeytin (çekirdekleri ayıklanmış)
- 150 gr. dil peyniri (rendelenmiş)
- 200 - 250 gr. tost kaşar peyniri (rendelenmiş)
(İsterseniz farklı malzemeler ekleyebilirsiniz)
Sos Yapılışı
- Soğan ve sarımsaklar yağda sotelenir.
- Domatesler eklenir, sotelenir. Domates salçası bir kaç taşım kaynadıktan sonra ketçap ve baharatlar eklenir. 2-3 dk daha kaynatıldıktan sonra sos ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Pizzanın Yapılılışı
- Büyükçe bir bardağa ılıtılmış 1/4 lt. su ve süt karışımı koyulur.
- 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1,5 tatlı kaşığı toz maya karışıma karıştırılır. Bardağın ağzı küçük bir tabakla kapatılıp mayalanması için bir kenara bırakılır. 5-8 dk sonra karışım iyice köpüklenir.
- Derince bir kapta önce köpüklenen karışımı, sonra erimiş tereyağ veya margarin, zeytinyağ, yoğurt ve tuz eklenir, karıştırılır. Üzerine 325 gr. un yavaş yavaş elenerek yumuşak bir hamur meydana getirilir ve hamurun üzeri iyice düzelinceye kadar yoğurulur.
- Hamurun üzeri kapatılır ılık bir yerde mayalanıp kabarana kadar beklenir.
- Pizza yapılacak fırın tepsisi zeytinyağ ile yağlanır, üzerine hazırlanan bu hamur elle bastırılarak yerleştirilir.
- Üzerine soğumuş sos dökülür. Yine üzerine hazırlanan sosis, sucuk, yeşil biber, zeytin (arzu edilirse farklı malzemeler ilave edilebilir) serpilir.
- Hamur kabarınca 180 C derecede ısıtılmış fırının orta rafına yerleştirilir. Yaklaşık 15 dk. sonra rendelenen peynirler üzerine dökülür. Peynirler kızarınca (6-7 dk.) fırından alınır ve servis yapılır.
1 Tatlı kaşığı un ve 325 gr un nasıl oacak Hamurunda Anlamadım o kısmı?
YanıtlaSilSayın Adsız merhaba,
Sil1 tatlı kaşığı unu; maya, şeker ve su+süt karışımı için kullanacaksınız.
Maya köpürünce diğer malzemeleri ve 325 gr. unu ekleyip hamur yapacaksınız.
Kolay gelsin, hayırlı iftarlar, sevgiler:))
Dün yaptım harika oldu çok teşekkürler 😊
YanıtlaSilAfiyet olsun:))
SilBu harika tarif çok teşekkürler
YanıtlaSil