Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mart 2012 Pazar

PORTAKALLI KEK

Portakallar bitmeden bu hafif, kolay ve lezzetli keki deneyin. Eminim çok seveceksiniz.


MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su  bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı un
Şurubu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2 portakal suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
  1. Şurup için olan malzemeler karıştırılır. Ocakta bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır.
  3. Sıvı yağ, portakal suyu ve rendesi, kabartma tozu, un eklenerek ahşap kaşıkla iyice karıştırılır.
  4. Yağlanmış ve unlanmış orta boy kek kalıbında 175 C de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.
  5. Kek sıcakken kalıptan çıkarılır. 
  6. Soğumuş olan şurup üzerine yavaş yavaş bir kaşıkla dökülür.
  7. Üzeri istenirse turunç veya portakal kabuğu reçeliyle süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...