Portakallar bitmeden bu hafif, kolay ve lezzetli keki deneyin. Eminim çok seveceksiniz.
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 7 yemek kaşığı un
Şurubu
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 2 portakal suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
- Şurup için olan malzemeler karıştırılır. Ocakta bir taşım kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Yumurta, şeker ve vanilya mikserle iyice çırpılır.
- Sıvı yağ, portakal suyu ve rendesi, kabartma tozu, un eklenerek ahşap kaşıkla iyice karıştırılır.
- Yağlanmış ve unlanmış orta boy kek kalıbında 175 C de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.
- Kek sıcakken kalıptan çıkarılır.
- Soğumuş olan şurup üzerine yavaş yavaş bir kaşıkla dökülür.
- Üzeri istenirse turunç veya portakal kabuğu reçeliyle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder