İçindeki beyaz krema kesilince ortaya çıkıyor.
Benmari Usulü
MALZEMELER
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 120 gr. un (2 kahve fincanı)
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1,5 litreden 1 su bardak eksik süt
- 1 paket damla sakızı
- 2 paket bitter çikolata (herbiri 80 gr.)
- 4 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
- 2 paket vanilya
- 1/2 kahve fincanı toz şeker
- Kremayı pişireceğiniz bir tencerede tereyağ ve unu pembeleştirin.
- Toz şekeri ekleyin, karışınca sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Aksi halde altı tutabilir.
- Kaynayınca damla sakızını havanla dövün ve kremanın içine atın.
- Kaynaşması için biraz kaynatın, ocaktan alın ve 30 dk. mikserle çırpın.
- Çukurca bir servis tabağına kremayı boşaltın ve buzdolabına koyun.
- Yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserde kar oluncaya kadar iyice çırpın.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. (çikolataları bir cezveye alın ve cezveyi kaynayan suyun üzerine oturtun. Suyun ısısıyla çikolatalar erisin.
- Yumurta sarılarını 1/2 kahve fincanı şekerle ve vanilyalarla iyice çırpın. Erimiş çikolatalarla sarıları çırpın.
- Çikolatalı karışımı yumurta aklarıyla mikserde iyice çırpın ve buzdolabındaki kremanın üzerine dökün.
- Buzdolabında iyice donsun.
- Bir gün önce yapın iyice donup kıvama gelsin.
Merhaba,
YanıtlaSilŞahane görünüyor, çok canım çekti.Hemen kalkıp yapasım var:)Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Merhabalar,
YanıtlaSilKrem Jordanı 2.yapısım.Ikisi de birbirinden güzel oldu,ellerinize saglık
Sevgili Ayşen, böyle geri dönüşler almak çok güzel. Asıl senin ellerine, emeğine sağlık; sevgiler Pırıl.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor.
1 paket damla sakızı demişsiniz 1 pakette kaç tane oluyor acaba fazla ekleyip tadını bozmak istemiyorum.
Sayın Adsız,
YanıtlaSilKullandığım damla sakızı marketlerde satılan birer kullanımlık olanlardan. O yüzden 1 paket yazdım. Eğer küçük kavanozda satılanlardan alırsanız 2-3 parça dövülünce yaklaşık 1 çay kaşığı kadar yeterli oluyor.
Tabi fazla eklerseniz acı bir tat olur .
İlginize teşekkürler.
Merhaba,
YanıtlaSilyumurtaların pişmesi için çikolatalar sıcakken mi karıştırılıyor. cevabınız için şimdiden teşekkürler
şenay
Merhaba Şenaycım,
SilÇikolata çok sıcak olmayacak, ancak akışkan olmalı ki kolay karışsın.
Yoksa yumurtaların pişmesi için değil. Kolay gelsin, sevgiler.