Salatalardan vazgeçmeyelim. Her çeşidini severim. Yaparken zaman zaman doğaçlama da yapabiliyoruz. Hani evde ne varsa ekleyelim karışsın adı salata olsun.
MALZEMELER
- 4 bağ roka
- 1 kavanoz kırmızı pancar turşusu ( net 410 gr.)
- 1 kutu krem peynir (200 gr.)
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı ceviz (elde parçalanmış)
- 1 limonsuyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Yapılışı
- Rokaları temizleyip iyice yıkayın.
- Bıçak değirmeden elinizle yenebilecek parçalara ayırın.
- Limonsuyu, zeytinyağ ve tuz ile karıştırın. Yarısını servis tabağına alın.
- Üzerine suyu süzülmüş kırmızı pancarların yarısını ve cevizlerin yarısını serpin.
- Kalan rokaları, pancar ve cevizlerin üzerine yerleştirin.
- Kalan pancarları rokaların üzerine serpin.
- Krem peyniri süt ile karıştırın, salatanın üzerine parça parça koyun.
- Cevizleri yerleştirin.
- Haşhaşları da serpin, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder