Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mart 2012 Pazar

PANCARLI ROKALI SALATA

Salatalardan vazgeçmeyelim. Her çeşidini severim. Yaparken zaman zaman doğaçlama da yapabiliyoruz. Hani evde ne varsa ekleyelim karışsın adı salata olsun.




MALZEMELER
  • 4 bağ roka
  • 1 kavanoz kırmızı pancar turşusu ( net 410 gr.)
  • 1 kutu krem peynir (200 gr.)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı ceviz (elde parçalanmış)
  • 1 limonsuyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı
  1. Rokaları temizleyip iyice yıkayın.
  2. Bıçak değirmeden elinizle yenebilecek parçalara ayırın.
  3. Limonsuyu, zeytinyağ ve tuz ile karıştırın. Yarısını servis tabağına alın.
  4. Üzerine suyu süzülmüş kırmızı pancarların yarısını ve cevizlerin yarısını serpin.
  5. Kalan rokaları, pancar ve cevizlerin üzerine yerleştirin.
  6. Kalan pancarları rokaların üzerine serpin.
  7. Krem peyniri süt ile karıştırın, salatanın üzerine parça parça koyun.
  8. Cevizleri yerleştirin. 
  9. Haşhaşları da serpin, servis yapın. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...