Mevsiminde taze domatesle veya konserve domateslerle yapılabilecek çok pratik bir makarna. Etin, köftenin tavuğun yanında veya tek başına doyurucu oluyor. Sosunun bol olması makarnayı çok lezzetlendiriyor. Üzerinde bol maydanoz seviyoruz. isterseniz parmesan veya kaşer peynir kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
- 250 gr. Tripolini Fiyonk veya Burgu Makarna
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet orta boy domates
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI
- Soğanları küçük küp halinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. içine küçük doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin.
- Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu verip biraz katılaşınca kırmızı pul biber, karabiber, domates salçası ve yeterince tuz ekleyip birkaç kez karıştırıp ocaktan alın.
- Makarnayı aldante (dirice) haşlayın; süzün. Sıcak domatesli sosla ocakta bir kaç kez karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
- Üzerine maydanoz veya peynir ile servis yapın.
Piril ablacim ellerine saglik, super gorunuyor, hele birde kiymali olsa bayilirim:) Afiyet olsun.
YanıtlaSilOf of offff MUhteşem görünüyor, yarınki yemeğim belli oldu, ellerinize sağlık,harika ...
YanıtlaSilBu tarifi sadece zeytinyaginda kurusoganlari kavurup sade domates rendesiyle pizzacilarda yapiyorlar,bir arkadasim calismisti o vermisti tarifi,ben cok seviyorum ama cocuklar:((Birde son zamanlarda makarna suyuna bir kutu krema döküyorum ve de yag koymuyorum cok lezzetli oluyor,elinize saglik!
YanıtlaSilelinize sağlık güzel bir blogunuz var ;)
YanıtlaSilGüzel ve iştah açıcı bir görüntüsü var, ellerinize sağlık..
YanıtlaSil