Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Temmuz 2014 Çarşamba

IZGARA SEBZE VE YOĞURT

Sağlık dolu mevsim sebzelerini yağsız ızgara yapıp süzme yoğurtla tatlandırıp soframda bulunduruyorum. Et yemeklerinin, pilavların yanında veya tek başına rahatlıkla yenilebilecek hafif, çok lezzetli olan ızgara sebzeleri öneriyorum. İsterseniz üzerine limon suyu, zeytinyağı ve sarımsakla da tatlandırabilirsiniz. 
(Bunun da tarifi mi olur diyeceksiniz belki, ama soranlar olunca yayınladım.)

MALZEMELER
  • Çeşitli mevsim sebzeleri
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet dolmalık biber (yeşil, sarı, kırmızı)
  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
YAPILIŞI
  1. Sebzeleri yıkayın ince halka doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Sonra süzün ve beyaz kağıt havlu ile kurutun. Diğer sebzelerin üzerine çok az tuz serpin. Bütün sebzeleri tost makinesine dizin ve ızgara yapın. 
  2. Geniş bir tabağa ızgara yaptığınız sebzeleri isteğinize göre dizin. Orta kısmına bir kaseye sarımsaklı yoğurt yerleştirin ve etlerin yanında veya sade servis yapın.







2 yorum:

  1. En cokk sevdigim kizarmis sebzeler ve yogurt Nefiss! Mutlaka yakinda yapmali...Sunumunuz ise harika olmus
    !

    YanıtlaSil
  2. Fikir olması açısından yayınlamanız çok güzel olmuş. Basit ve sağlıklı, başka ne ister insan.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...