Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Temmuz 2014 Pazar

İNCİRLİ TATLI

Kuru incirlerden pasta-tatlı arası bir tatlı. Altında incirler, cevizler; üstünde sütlü muhallebisi. İkisi bir arada hafif ve çok lezzetli oluyor. İftar sonrası hafif tatlı sevenler için mükemmel bir tat...

MALZEMELER
  • 8-9 adet kuru incir
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:
  • 1,5 su bardağı sıcak su (2 kaşık daha ekledim)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı neskafe 

Üzerinin Kreması:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI

  1. Keki için küçük doğranmış kuru incirleri 2 saat kadar suda bırakın. Sonra sudan alın.
  2. Yumurta ve şekeri mikser ile koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. 
  3. İçine ceviz, vanilya, kabartma tozu, un ve kuru incirleri ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Altına pişirme kağıdı yerleştirilmiş, çapı 26 cm. lik kelepçeli kalıba hamuru dökün.
  5. 170 C'de ısıtılan fırında 40-45 dk. kadar pişirin. (Kürdan testi yapın)
  6. Keki ıslatmak için su, şeker ve neskafeyi karıştırın ama kaynatmayın. Bir kenarda keke dökmek için bekletin.
  7. Keki fırından aldıktan 4-5 dk sonra sıcakken bu karışım ile ıslatın. Keki soğumaya bırakın.
  8. Kreması için, un, nişasta, şeker ve sütü ocakta pişirin. Vanilya ekleyip ocakta alın. 
  9. Ilık hale geldikten sonra içine kremşantiyi ekleyip mikser ile iyice çırpın.
  10. Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi döküp buzdolabında bekletin.
  11. 3-4 saat sonra üzerine ceviz döküp servis yapabilirsiniz.


*Tatlıyı 1 gece önce yaparsanız sosunu daha iyi çekmiş, kremasıyla da daha iyi bütünleşmiş olur.









4 yorum:

  1. Harika bir tatlı bu teyzemin tatlısı diye adını koymuştuk ama sadece kek olarak yapardı ve bayılırdık teyzeme söylemek lazım üzerinin kreması harika görünüyor ellerine sağlık canım benim,sevgiler hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FERİDECO'cum teyzenizin ellerine sağlık. Islak kek üzerine muhallebi tadında bir tatlı oluyor.
      Asıl tarifinde şeker miktarı daha fazla; ben azltıp yapmayı tercih ettim.
      Fotoğrafı pek iyi olmadı maalesef:(( Akşam çekince iyi çıkmıyor.
      Kreması çok hafif ve lezzetli, tavsiye ederim, sana da hayırlı İftarlar olsun.

      Sil
    2. Canımsın yaaa senin ellerine sağlık asıl yemek ilhamım benim ben de deneyeceğim sevgiler canım

      Sil
  2. çok güzeldir bu , ben de sık sık yapıyorum harika :)emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...