MALZEMELER
- 1 kg. az yağlı kıyma (kuzu ve dana karışık)
- 6-7 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Pişirmek için 1 kaşık tereyağ veya sıvıyağ
YAPILIŞI
- Sarımsakları iyice dövün. Ekmek içini rondoda un haline getirin.
- Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra avuç içinizle köfte şekli verin.
- Üzerini kapatıp bir kaç saat tercihen 1 gün bekletin. Bekleyen köftede sarımsakların ve baharatların tadı birbirine kaynaşır ve daha lezzetli olur.
- Teflon tavada az tereyağında veya az yağlanmış tost makinasında ızgarada pişirin ve sıcak halde servis yapın.
Pırıl Ablacım tarifi okudum çok pratik , eminim çok lezzetlidir. Hemen denemeliyim, birbirinden mükemmel tarifleriniz sayesinde iftar menüsü düşünmekten kurtuldum, çok teşekkürler, sevgiler...
YanıtlaSilüfff köfteye bak,nefis olur bu halam hep yapar dolaba koyardi!
YanıtlaSiladanalımısınız biz de küçükkem sucuga ilişkin der alırdık bakkaldan
YanıtlaSilEvet sayın adsız, Adanalıyım:))
Siladımı yazmayı unutmuşumm bu soruyu ben sormuştum ben eda
SilÇok Güzel bir görünümü var ve tadınında çok güzel olduğuna eminim. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil