Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Temmuz 2014 Perşembe

ERİK KOMPOSTOSU

Havanın sıcaklığı ve günlerin uzunluğundan olacak iftar için ilk düşündüğüm soğuk soğuk içecek bir şeyler oluyor. Tazecik katkısız içecekler olmalı tabi ki...Elimin altında bulunan taze mor eriklerden ferahlatıcı komposto pişiriyorum. İçine çubuk tarçın ve karanfil de attıyorum. Tarçın doğal bir şeker düzenleyici biliyorsunuz. Benim kompostom iftara hazır; darısı size olsun.
Kompostonun tadını az şekerli sevdiğimiz için şeker miktarını az kullandım. Siz isteğinize göre yapabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 8 adet mor erik
  • 1 avuç dolusu kuru üzüm
  • 1 parça kabuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 su bardağı şeker
  • 7 veya 8 su bardağı su

YAPILIŞI
  1. Bir tencerede su, şeker, tarçın, karanfil ve kuru üzümleri birlikte bir kaç taşım kaynatın. 
  2. İçine iri doğranmış erikleri atın. 5-6 dk. hepsi birlikte kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin. Zaten komposto sıcak olduğundan soğuyuncaya kadar meyveler pişmeye devam ediyor.
  3. Kompostoyu buzdolabında tutun. Börek yanında ve iftar sofralarında soğuk olarak sunun.








4 yorum:

  1. HIIIM ELLERİNE SAĞLIK, TAKİPTEYİM BENDE BEKLERİM:)

    YanıtlaSil
  2. Komşucum akşama iftarda bu nefis komposto var heralde,bende yanına börek yapım beraber yiyelim..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlik canım ramazan boyunca bol bol tukrtmrk gerekli hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  4. Pırıl Ablacım bu tarifiniizi ramazan boyunca hergün yaptım, içen herkes bayıldı, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...