Sahur'da sıcacık mis kokulu poğaçalara kim dayanabilir? Hiç kimse!!!!
Kıyır, kıyır, içi peynirli ve lezzetli.
İftar, sahur, çay sofrası fark etmez, bu poğaçalar tam pastane tadında... Yanında komposto veya limonata ile harika oluyor.
MALZEMELER
- 2,5 su bardağı un (1-2 yemek kaşığı fazla olabilir)
- 1 adet yumurta
- Yarım bardaktan biraz az ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket instant kuru maya
- 150 gr. tereyağ veya margarin (yarısı tereyağ yarısı margarin kullandım)
İçi İçin:
- 5-6 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir veya ev peyniri
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- Kaşık ucu ile şeker
YAPILIŞI
- Unu eleyip bir kaba alın. Ortasını çukurlaştırıp yumurta, ılık su, şeker, tuz, margarini koyun. Hepsini karıştırıp kenarlardan unu azar azar alarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru bir kaç kez daha yoğurun. 12 parçaya ayırıp yuvarlak toplar yapın.
- Elinizin ortasına hamuru alın; kenarlarına dokunmadan açın ve ortasını iki parmağınızla çukurlaştırıp peynir koyup kapatın. Ama kenarlara dokunmayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine hamurları yerleştirin. Tepside tekrar mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
- Fırına sürmeden önce yumurta sarısı ile 1 fiske şekeri çatalla çırpın ve fırça ile poğaçalara sürün. Çatal ucu ile poğaçaların üzerine uzun çizgi yapın.
- 175 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
ELLERİNE SAĞLIK PIRILCIM,KOKUSU BİZİM KATA KADAR ÇIKTI:))
YanıtlaSilBurnuma geldi kokusu :) Ellerinize sağlık Pırıl Teyzecim ♥
YanıtlaSilÇok ama çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık. :)
YanıtlaSilhttp://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr