Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Temmuz 2014 Çarşamba

EKŞİLİ ÇORBA


Her gün yeni bir çorba düşünmek??? Herkesin seveceği bir çorbayı düşünmek ve de pişirmek??? Bugün çorbayı düşünmeyin. Çünkü iftara pişirdiğim, kendi kendine pişen mercimekli, döğmeli, nohutlu bir çorbayı size öneriyorum. Üstelik içi de sebzeli ve bol limon ekşili. Faydalı mı faydalı, şifalı mı şifalı... 

Bu ekşili çorbaya Ramazan'da doyamayacaksınız.


MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağından biraz fazla aşurelik buğday (döğme)
  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 1 adet çok küçük doğranmış domates
  • 1 demet semiz otu veya ıspanak
  • Bir miktar et suyu veya et suyu toz bulyon
  • 2 adet limon suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 

YAPILIŞI

  1. Mercimek ve döğmeyi bir miktar et suyu ve su ile iyice pişirin; pişerken tuz ekleyin. Döğmeler iyice piştikten sonra içine pişmiş nohutları ve domatesi ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın. 
  2. Sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Miktarını isteğinize göre ayarlayın. 
  3. Semizotunu saplarını ince yapraklarını iri doğrayıp çorbaya karıştırın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  4. Üzerine tereyağında kırmızı biber ve kurunane yakıp dökün.
  5. Sıcak halde servis yapın.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...