Yoğurtlu Çorba denince aklıma Darende Kebabı ve Pilav gelir. Bu üçlü ailemizin geleneksel bayram yemeklerimizden biridir. Kebabı pişirmeyi bayrama bırakarak çorbayı uyguladım. Çorbanın adı ''Yoğurtlu Çorba'' ama bildiğimiz sıcak içilen cinsden değil. Yoğurtlu, içi döğmeli, nohutlu ve cacık gibi soğuk yenilen bir yiyecek. İçi döğmeli ve doyurucu olması nedeniyle öğün yerine de geçebiliyor. İftar soframda et köftelerinin yanında yeri aldı.
MALZEMELER- 1 çay bardağı aşurelik buğday (döğme)
- 3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 500-600 gr. yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam taze nane veya haşlanmış ıspanak
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
YAPILIŞI
- Aşurelik buğdayı iyice pişirin, soğusun. İçine nohut, yoğurt, sarımsak, taze nane veya haşlanmış ıspanak yaprakları, kuru nane ve tuz ekleyip hepsini karıştırın.
- Gerekirse kıvamı için soğuk su ekleyin. Buzdolabında bekletin.
- Et yemeklerinin yanında veya tek başına soğuk olarak yiyin.
Sıcak ramazan günlerinde, doyurucu güzel bir çorba..Çok severim..
YanıtlaSilhttp://mutfaktayizz.wordpress.com