İftar için misafirlerime hazırladığım yemekler önceden planladığım için oldukça kolay oldu. Bir gün önce şiş börek çorbasının tanelerini hazırladım. İslim kebabı için gerekli eti ve patlıcanları aldım. Portakallı Haşhaşlı Revani'yi de daha lezzetli olduğu için bir akşam önce hazırladım. Yaylamızdan karadutlar gelince de dayanamadım ve içinde bir tür muhallebi bulunan İtalyanların Trifle'ını yaptım.
İftariyeliklerim, içinde her türlü baharat bulunan zahter, sağlıklı sızma zeytinyağı, hurma, kuru kayısı, zeytin, çeşitli çiğ kuru yemişler ve reçel çeşitlerinden oluşturdum. Bu kez iftar sofralarının olmazsa olmazları börek, komposto ve şerbetli tatlı revani yiyecekler arasında yerini aldı. (Oruç tutunca böreksiz, tatlısız olmuyor napalım???)
MENÜMÜZ
İftariyelikler
Kabak Reçeli, Karadut Reçeli, Turunç Reçeli
Gül Reçeli, Domates Reçeli, Kuru kayısı
Ceviz, Badem, Fındık,
Zeytin, Sızma Zeytinyağı, Zahter, Hurma
*****
İftar Yemeği
KARIŞIK MEVSİM SALATA
hepsi mükemmel olmuş canım emeklerine sağlık...:) hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilTuruncu Tatlar teşekkürler; sana da hayırlı Ramazanlar.
Silelinize sağlık, nefis görünüyorlar...
YanıtlaSilTeşekkürler Swotpisces:)
SilPırılcım harika yemekler.Ellerine emeğine sağlık.Trifle tarifini ben de çilekli yapmıştım nefis olmuştu ve bloğumda da paylaşmıştım.Sevgiyle kal güzel arkadaşım
YanıtlaSilArzucumm trifle'dan vazgeçemiyorum. Her meyveyle deniyorum.
SilTeşekkürler ve sevgiler:))
Pırılcım yine ziyafet hazırlamışsın,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkürler:))
Silsizin sessiz takipçinizim bloğunuzu çok beğeniyor ve tariflerinizi deniyorum ellerinize ve emeğinize sağlık hayırlı ramazanlar ankaradan huriye
YanıtlaSilSevgili Huriye hoş geldin;
SilBeğenilerine, ziyaretine ve yorumuna çok teşekkürler.
12 yıl Ankara'da oturmuştum yani ben de yarı Ankaralı sayılırım. Denedikten sonra neler yaşadığını da yazarsan sevinirim.
Sevgiler ve hayırlı Ramazanlar olsun canım:))