İyi bir bonfile ile ne yaparsanız yapın, yumuşacık ve lezzetli olur. Tavada, ızgarada veya fırında hiç farketmez. Eğer bonfile yemek istiyorsanız öncelikle iyi kalitede et alacaksınız. Ondan sonrası kolay. Çocukların çok sevdiği bonfileyi mantar soslu olarak pişirdim. Pamuk gibi yumuşak et ve mantarların kremayla birlikteliği muhteşem oldu. Yanına da patates püresi eşlik etti.
MALZEMELER
- 5-6 parça dana bonfile
- 2-3 kaşık tereyağı
- 250 gr. mantar
- 100 gr. krema
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- Karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Bonfileleri tereyağında hafif kızartın yani mühürleyin.
- Ayrı bir tavada 1 kaşık tereyağında soğan ve sarımsağı soteleyin. İri doğranmış mantarı ekleyin. Üzerine bonfileleri, domates salçası, karabiber, tuz, defne yaprağını ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. (Etinizin pişme durumuna göre çok az sıcak su ekleyebilirsiniz.)
- Etler pişince üzerine kremayı ekleyip bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sıcak halde yanında patates püresi veya sade pilav ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder