Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Temmuz 2014 Çarşamba

KARADUTLU SAKIZLI MUHALLEBİ

Karadutun tadı lezzeti bambaşka. Yaylanın mor dutları şimdi de sakızlı muhallebi ile birleşti ve sofralarımı taçlandırdı. Dutun lezzetini arttırmak için suyundan sos hazırladım. Sakızlı muhallebi ve mayhoş dutlarla lezzet patlaması yaşandı.
MALZEMELER
  • 1 kg. süt
  • 100 gr. margarin veya tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı damla sakızı macunu veya 2 parça damla sakızı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 kase karadut
  • 1/2 su bardağı dut suyu (Dutun kasesinde kendiliğinden biriken suyu)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
  1. Dut suyu nişasta ve şekeri ocakta pişirin. Biraz akışkan bir sos yapın. Gerekirse 1-2 kaşık su ekleyin.
  2. Muhallebisi için; yağda nişasta ve unu pembeleştirin. İçine şeker ekledikten sonra sütü ekleyin.
  3. Devamlı karıştırarak kaynatın. Kıvam alınca damla sakızı macunu veya parça damla sakızını dövüp içine karıştırın.
  4. Hepsi iyice karışıp piştikten sonra ocaktan alın. Mikserle 10-15 dk. iyice çırpın. 
  5. Kaselerin tabanına hazırladığınız sostan 1 yemek kaşığı döküp üzerine 4-5 adet dut serpin.
  6. Muhallebiyi de sosun üzerine yavaş yavaş alttaki sos ve meyvelerin üste çıkmasını önleyecek şekilde dökün.( Birden bire dökerseniz hepsi karışabilir.)
  7. Muhallebiyi buzdolabında bekletin. Soğuyunca üzerini dut ve sosla süsleyip servis yapın. 








3 yorum:

  1. Ah çok güzel görünüyor. Karaduta bayılıyorum. Sakızlı muhallebiyle çok hoş bir lezzet çıkmış olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Denizcim. Aynı şekilde vişne ile de yapılabilir.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık yaylanın karadutlarıyla şahane olmuştu.
    Meyvesi ve hafif... Tam iftar sonrasında iyi oldu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...