Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Temmuz 2014 Cumartesi

İSLİM KEBABI - PATLICAN BOHÇASI

Patlıcan öyle lezzetli bir sebze ki neye girse tadı unutulmaz oluyor ve başka bir sebzeye de benzemiyor. Özellikle kızartıldıktan sonra da yemeye doyulmuyor. Bugünkü yemeğimiz et ve patlıcanla bohça yapılan İslim Kebabı. Bohçaların içinde incik eti kullandım. Et köftesi veya parça et ile de yapabilirsiniz. 


İSLİM KEBABI YAPILIŞI


MALZEMELER
  • 7-8 adet kemer patlıcan
  • 5 adet yeşil biber
  • 6 adet çeri domates
  • Patlıcanları kızartmak için zeytinyağ veya sıvıyağ

******
  • 5 adet kuzu incik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam biberiye
  • 1/2 bardak süt
  • Karabiber
  • Tuz

******
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan 
  • 6 adet tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz 

Üzerinin Sosu:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI
  1. Önce incikleri pişirin. Bunun için fazla yağı alınmış incikleri 2 diş sarımsak, karabiber, tuz, bir tutam biberiye ve yarım bardak süt ile 2-3 saat marine edip buzdolabında bekletin. Marineden aldıktan sonra tereyağında kızartıp mühürleyin. Temiz bir tencerede 1 kaşık yağ ile domates ve biber salçasını ezin. Soğan, tane karabiber, incikleri ve üzerini kapatacak kadar su döküp 3-4 saat orta-kısık ateşte pişmeye bırakın. 
  2. Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırın ve patlıcan içinde kullanın.
  3. Kemer patlıcanları alacalı soyun; tuzlayıp 15-20 dk. bekletin; iyice yıkayıp süzün( fazla suyunu kağıt havlu ile alın).
  4. Zeytinyağı veya sıvıyağında kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yğını beyaz kağıt havlu ile alın.
  5. Patlıcanları artı şeklinde yapın. Üzerine bir parça et yerleştirin. Patlıcanları karşılıklı kapatın. Bohça haline getirin. 
  6. Üzerine 1 parça yeşil biber ve yarım çeri domates yerleştirip kürdan batırıp hepsini tutturun. Patlıcan ve etler bitinceye kadar bu işleme devam edin.
  7. Patlıcan bohçalarını ısıya dayanıklı bir Borcam veya benzeri bir fırın kabına yerleştirin.
  8. Üzerine domates salçası, domates püresi ve suyu karıştırıp dökün.
  9. 200 C'de önce üstü kapalı 20 dk. sonra üzerini açıp 180 C'de 20-30 dk. daha pişirip fırından alın.
  10. Sıcak halde yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın. 


***Buradaki ölçü 12-13 adet içindir. 







8 yorum:

  1. Ramazanda galiba en çok patlıcanlı yemekler yapılıyor. Yemek de sunum da nefis, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. sanatsal bir yemek, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Harikasiniz, ellerinize saglik. Ayrica guzel yorumunuz icin de cok tesekkurler. Her zaman gorusmek uzere, sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Cnm sayfamı ziyaretin icin cok teşekkür ederim, harika lezzetler var burda da maharetin belli. Patlicanin her halini cok severim hic vazgeçmem. Ellerine sağlık cnm, diğer tariflerine de göz atarım ama şimdi değil malum oruç :)
    Seni takipe alıyorum cnm.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı ramazanlar ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler
    islim kebabı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...