İftar böreksiz olmaz. Ani ve acil durumlarda beni kurtaran süper lezzetli, çıtır çıtır, kıtır kıtır ve pratik bir börek yapıyorum. Tarifi de sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 150 gr. tereyağ (tereyağ olmazsa olmazı ve püf noktası)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
İçi İçin:
- 350 gr. yağsız kuzu-dana karışık kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
YAPILIŞI
- Önce içi hazırlayın. Kıymaya yarım çay bardağı su döküp ve devamlı kaşıkla ezerek ve karıştırarak ocakta kavurun. Suyunu çekince yağ, tuz ve çok küçük çintilmiş soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Soğanlar solunca kırmızı biber ekleyin. Ocaktan alınca karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
- Tereyağını eritin. Yufkalara tereyağ sürün; elinizle çok az su serpin ve üst üste koyun--Yani 4 adet yufka araları yağlı şekilde üst üste oluyor.
- Yufkaları ortadan kesin. İki adet ''D'' şekli elde edeceksiniz. Uzun tarafına kıymalı içi uzun şekilde yerleştirin.
- Ortadan kenara doğru çok sıkı ve çok gevşek olmayacak şekilde rulo sarın. Diğer parça için de aynı işlemi uygulayın.
- Elde ettiğiniz ruloyu 2 veya 3 parmak eninde kesin. (Rulonun baş kısmında yufka ince olduğundan 2 parmak kesip ayırıp, börekleri kesmeye başlayın).
- Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün.
- 175 C'de yaklaşık 35-40 dk. üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Sıcak servis yapın.
*Bu böreğin içi göründüğü için kıymalı, ıspanak veya patates gibi akmayan içlerle yapmanız iyi olur. aksi halde içi pişerken akar.
*Böreğin yanına komposto çok yakışır; öneriyorum.
nefis görünüyor ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilnefis ve kolay bir tarif, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel bir blogunuz var, ben de sizi takipteyim. Harika şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık, hayırlı ramazanlar :) -Betül-
YanıtlaSil