Adanamızın en güzel ve pratik çorbalarından birinin tarifini veriyorum. İçinde kare şeklinde hamurlar, yeşil mercimek, nohut ve bol limon ekşisi mevcut. Biliyorsunuz iftar için en son pişen çorba ve pilavdır. Çorbanın eriştesi önceden hazırlanabilir veya hazır alınabilir. Eğer iftar sofranız benim gibi son ana kaldıysa çok pratik oluşu sebebiyle hemen Dul Avrat Çorbasını pişirin....iftara yetişiyor.
MALZEMELER
- 1 su bardağı kare erişte
- 1 su bardağı diri haşlanmış mercimek
- 1 su bardağından biraz eksik haşlanmış nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1adet limon suyu
- 3 su bardağı et suyu
- 4-5 su bardağı su
- Tuz
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kaşık kırmızı pul biber
- 1 kaşık kuru nane
- İstenirse 1 tutam maydanoz
YAPILIŞI
- Soğanı küçük doğrayın. Sıvıyağda soteleyin. Rendelenmiş domates, domates salçası, biber salçası ekleyip yağda çevirin. Et suyu, mercimek ve nohut ekleyin. Yeterince su ekleyip çorba suyu kaynadıktan sonra erişteleri içine atın. İsteğinize göre limon suyu ve tuz ekleyin.
- Tereyağında kırmızı biber ve nane yakın ve çorbanın üzerine döküp ocaktan alın. (Yaklaşık 15 dk. piştikten sonra ocaktan alın.)
eline sağlık canım çok besleyici bir çorba olmuş hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilHiç tatmadım ama çok leziz duruyor. Başlı başına doyurucu bir çorba. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil