Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mart 2012 Pazartesi

ANGEL KEK

Kollestrolü olabildiğince düşürmek kilolardan kurtulmak için yağları azalttık, hatta eser miktara indirdik. Her ne kadar Karatay Diyeti'nde yeniden masumlaşsa da, yumurtayı (özellikle sarısını) zaten unuttuk. Evde canımız bir kek istiyor, bir istiyor ki ne yapsam ne yapsam diye düşünürken kitapları karıştırırken Amerikalıların yağsız, yumurta sarısız Angel Kek'ine (Melek Keki) gözüm takıldı. 



İçi bembeyaz köpük gibi bir kek. Meleklerin beyazlığı gibi.
Diyet kek diyorum, çünkü yediğinizde hafif, hafif bir tat. 


Bazı malzemeleri Türkiye'de bulmak biraz zor oluyor. O yüzden bulamadığınız ürün yerine kullanabileceğiniz ürünleri de yazmaya çalıştım. Ürünleri Amerikan Pazarı veya ithal pasta malzemesi satan yerlerde belki bulabilirsiniz.



Bu tarifi Carole Clements'in BAKING-easy-to-make great home bakes adlı kitabından
birebir uyguladım.
  
MALZEMELER
  • 125 gr. elenmiş un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 300 gr. ince toz şeker veya pudra şekeri 
  • 10-11 (285-310 gr.) adet yumurta akı
  • 1 1/4 tatlı kaşığı krem tartar ( bulamazsanız limon suyu veya beyaz sirke)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı badem ekstresi
  • Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI
  1. Fırını 170 C'de ısıtın.
  2. Unları tartmadan önce eleyin. Sonra unları tartın. 
  3. Un, mısır unu ve 100 gr. pudra şekerini beraber 4 kez eleyin.
  4. Yumurta aklarını mikserde köpük oluncaya kadar çırpın.
  5. Krem tartar ve tuzu ekleyip çırpın.
  6. Kalan 200 gr. pudra şekerini 3 defada yumurta aklarına ekleyin ve her eklemede iyice çırpın.
  7. Vanilya ve badem ekstrelerini karışıma akıtın.
  8. Un karışımını bir spatula veya kaşıkla 2 defada hazırlanan karışıma ekleyip karıştırın. 
  9. Yağlanmamış çapı 25 cm.lik altı düz ortası delikli kek kalıbına aktarın. Fırında 1 saat kadar pişirin. 
  10. Keki fırından alınca ters çevirin ve bir fırın ızgarası üzerinde 1 saat kadar bekletin.
  11. Eğer kek kalıptan çıkmazsa bir bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın.
  12. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri eleyin.  


12 yorum:

  1. ne hoş hafif bir lezzet olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Super bir tarif, bizim buradan hazir aldiklarmizidan cok daha guzel oldu!

    YanıtlaSil
  3. piril yenge yapilisinda pudra sekeri mix in icine katilsin demissn sanirim yanlislik olmus

    YanıtlaSil
  4. İpekcim, pudra şekerinin 100 gr. 'ı unla beraber eleniyor.
    Kalan 200 gr. pudra şekeri yumurta beyazlarıyla çırpılıyor.Kekin içinde toplam 300 gr. pudra şekeri var.
    Detaylı okursan göreceksin. Deniyorsan kolay gelsin. Light bir kek, hafif bir tadı var .

    YanıtlaSil
  5. Çok değişik . Görüntü ise süper. notumu aldım deneyeceğim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Görüntü harika hatta ötesii çok güzel ama yumurta ne kadar çok :) üstelik akı sadece sarıları naparım benn :)
    ama yumrt sayısını indirerek yaparım sanırsam :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba malzeme listesinde toz şeker yazıyor
    Yapılışında pudra, hangisi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Adsız merhaba,
      Uyarınıza teşekkürler. 3. maddede toz şeker olacak, ancak elemeniz zor olursa 100 gr. toz şeker yerine 100 gr. pudra şekeri kullanabilirsiniz. 6. maddedeki de toz şeker. Miktar aynı. Düzeltiyorum.
      Tekrar teşekkür ve sevgiler.

      Sil
    2. Sayın Adsız ek bilgi:
      Bu tarif Amerikan bir tarif olduğu için onların ince toz şekerleri var. Bizdeki pudra şekeri ve toz şekeri arası bir tür şeker. O yüzden malzemelerde ikisini de yazdım.

      Sil
  8. Merhaba.Tarifinizi deneyeceğim ancak bir sorum var.Mısır unu mu, mısır nişastası mı kullanılıyor?Mısır unu sarı yapmaz mı keki?

    YanıtlaSil
  9. Tarifinizi denedim ve çember kalıba koydum. Arasına pastacı kreması koyup üzerine de vişneli sos düşünüyorum bakalım inşallah lezzetli olur. Tarif için teşekkürler bu arada❤️

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...